Starejše deklice dvakrat zmagale

V prvem krogu kvalifikacijske skupine L so starejše deklice zabeležile dve zanesljivi zmagi. Dekleta so s tem pokazala, da so najresnejše kandidatke za uvrstitev v A ligo državnega prvenstva starejših deklic.

Na turnirju v Novem mestu so se naša dekleta najprej pomerila z domačim Novim mestom. Nekaj težav so imela le do sredine prvega niza, nakar so prevzela pobudo in niz s 25:22 odločila v svojo korist. Še bolj prepričljiva so bila v drugem nizu, ki so ga dobila gladko s 25:14.

Drugi nasprotnik naših odbojkaric je bila Kostanjevica na Krki. Naša dekleta so začela odlično in na servis Brine Predalič prišle do sedmih točk prednosti, ki so jo potem le še povečevale do končnih 25:14. Drugi niz je bil nekoliko bolj izenačen, saj so se naše igralke odlepile šele pri izidu 10:9 in nato srečanje mirno pripeljale do konca (25:17).

Naše dekleta so nasopila v postavi: Zala Blatnik, Neja Bevc, Eva Hočevar, Hana Koletnik, Nina Godec, Saša Psaltirov, Brina Predalič, Neja Habjan, Hana Omahen, Nika Ravnik, Neja Strgar in Živa Kramar.