Novi zmagi starejših deklic

V drugem krogu kvalifikaciijske skupine L, ki je bil na sporedu v nedeljo, 11. oktobra 2015, so starejše deklice zabeležile novi zanesljivi zmagi. S tem so le še korak oddaljene od uvrstitve v A ligo državnega prvenstva, kamor se uvrsti 24 najboljših ekip v državi. Napredovanje si lahko zagotovijo že v naslednjem krogu, ki bo na sporedu 15. novembra.

Tekme drugega kroga so se igrale na turnirju v Krškem, kjer so se naša dekleta najprej pomerile z ekipo Kočevja in ga po pričakovanju brez večjih težav premagale z 2:0 (25:20, 25:12). V prvem nizu so hitro povedla z 9:2. Prednost se je nato le še povečevala vse do 24:14. Ob visoki prednosti je koncentracija padla, kar so nasprotnice izkoristile in dosegle kar šest točk zapored. Nato so se naše igralke le zbrale in dosegle še tisto potrebno zadnjo točko za zmago v nizu.

Še bolj prepričljiva so bila naša dekleta v drugem nizu. Po izenačenem začetku so povedla z 7:4 in 11:5 ter nato razliko le še višala do končnih trinajstih točk prednosti.

V zadnjem srečanju turnirja so se naša dekleta pomerila z domačim Krškim. Šlo je za obračun še neporaženih ekip te kvalifiakcijske skupine. Kljub bučni podpori domačih gledalcev, so naša dekleta zabeležila pomembno zmago. Izid je bil 2:0 (25:19, 25:19). Izid kaže na zanesljivo zmago naših deklet, vendar v resnici ni šlo tako gladko. Na začetku prvega niza so domače igralke s serijo šestih zaporednih točk povedle z 8:3. Naše igralke so jim vrnile z enako mero in izid izenačile na deseti točki. Sledilo je obdobje izenačene igre. Zadnjič je bil izid izenačen na devetnajsti točki, nakar so naša dekleta dosegla šest točk zapored in niz je bil odločen.

Podoben scenarij smo videli tudi v drugem nizu. Naša dekleta so sicer povedla s štirimi točkami prednosti (9:5), vendar je bil že v naslednjem trenutku izid izenačen. Pobudo so nato prevzele domače igralke in vodile vse do izida 19:18. Nato pa so naše igralke, podobno kot v prvem nizu, dosegle kar sedem točk zapored in srečanje je bilo odločeno.

V tretjem krogu, ki bo na sporedu 15. novembra v Kočevju, bodo nasprotnice naših deklet igralke Novega mesta in Krškega, torej ekip, ki so jih naše igralke v teh kvalifikacijah že premagale.