ATK Grosuplje : Krim Pirnar Doors

V 15. krogu 2.DOL so domače odbojkarice gostile ekipo iz Ljubljane. Po štirih nizih so morale domačinke priznati premoč tekmic. Tako so doživele prvi poraz v letošnji sezoni. Še vedno pa držijo vodilno mesto v ligi.
 
Tekma je bila zaznamovana s številnimi lastnimi napakami, ki jih Grosupeljčanke niso uspele nadzirati. V domači ekipi pa je bilo premalo razpoloženih igralk, ki bi lahko preobrnile potek tekme v njihovo korist.
 
Točke za ATK Grosuplje so dosegle: Ita Kukman 21, Lea Gostinčar 18, Anamarija Ahlin 7, Isa Dostal 7, Naja Kukman 6, Klara Trunkelj 5, Anja Malovrh 5.
 
V 16. Krogu Grosupeljčanke gostujejo pri ekipi iz Šempetra.
 
Rezultat tekme - ATK Grosuplje : Krim Pirnar Doors 1:3 (22:25, 25:14, 22:25, 22:25)
 

2. KROG MINI ODBOJKE

Ljubljana, 3.2.2018

Mini odbojka se je v 2. Krogu državnega prvenstva pomerila z ekipami Vital Ljubljana, Volleyball Ljubljana in Krim Pirnar Doors. Naša Ekipa ATK Grosuplje je dosegla tri zmage in se kot prvouvrščena uvrstila v 3. Krog tekmovanja.

Za našo ekipo so nastopale: Ela Bakan, Lina Legan, Sofija Urbanč, Taja Rozman, Klara Kolbezen, Tjaša Celarc, Ela Marič, Tia Bregar, Manca Topolovec in Tina Kastelic.

Čestitke dekletom za prikazano igro. Naslednji krog bo potekal v mesecu marcu.

14. krog 2.DOL

AQUAWATT ŽIROVNICA : ATK GROSUPLJE

Žirovnica, 3.2.2018.

V 14. Krogu so odbojkarice gostovale v Žirovnici. Nasprotna ekipa je trenutno prikovana na dnu lestvice, zato so naše igralke pričakovano osvojile nove tri točke. Točke so za ekipo dosegle: Ita Kukman 16, Lea Gostinčar 10, Anja Malovrh 9, Isa Dostal 9, Tatjana Pajk 3, Lara Kim Novak 1, Ula Koletnik 1, Klavdija čož 1, Taja Kobilca (L). Na tekmi so sodelovale še Naja Kukman, Klara Trunkelj in kapetanka Anamarija Ahlin vendar v igro niso vstopile.

V naslednjem krogu se bodo naše igralke pomerile proti ekipi Krim Pirnar Doors iz Ljubljane. Tekma bo v soboto, 10.2.2018 ob 17.00 uri.

VABLJENI na pustno soboto v Športno dvorano Brinje, Grosuplje.

15. krog državne odbojkarske lige 2.DOL

VABLJENI NA 15. KROG ODBOJKARSKE LIGE

Mladinke osvojile 3. mesto na finalu državnega prvenstva

Uvrstitev na zaključni turnir je za Grosupeljčanke velik uspeh, saj so edina ekipa četverice, kjer so vse igralke vzgojene v svojem matičnem klubu. Z generacijo letnikov 1999 in 2000 se je pričelo načrtno delo, že od mini in male odbojke. Od začetnih odbojkarskih korakov pa so se rezultati iz leta v leto le stopnjevali. Žal so vmes nekatere igralke zapustile klub, nekaj deklet pa se je priključilo naknadno. Tako se je za večino deklet te generacije vztrajnost poplačala z bronasto medaljo na mladinskem državnem prvenstvu.

Dekleta so se v državnem prvenstvu mladink preko območnega in regijskega dela uvrstile v osmino finala, kjer so bile boljše od ekip ŽOK Škofja Loka in Vital Ljubljana. Kot prvouvrščene so se uvrstile v četrtfinale turnirja, kjer so se preko prvoligaškega Ankarana in Gorice uvrstile na polfinalni turnir. Na polfinalu turnirja so se Grosupeljčanke pomerile s Kamnikom, SIP Šempetrom in Prevaljami. Kot drugo uvrščena ekipa so si priigrale nastop na velikem finalu. Ta je potekal v mariborski dvorani “Lukna”,  v soboto, 13. januarja 2018. Za naziv najboljšega v državi so se merile domačinke, organizatorke finalnega turnirja, Nova KBM Branik, ATK Grosuplje, združena Ljubljana in SIP Šempeter. Na zaključnem turnirju so Grosupeljčanke osvojile bron, pred tekmicami iz Ljubljane.

Mladinke sestavljajo tudi jedro članske ekipe, ki trenutno nastopa v drugi državni odbojkarski ligi. V  jesenskem delu so zabeležile 11 zmag in ostale neporažene. Z enako vnemo želijo tudi nadaljevati prvenstvo v spomladanskem delu. Prvenstvo se zaključi konec aprila, zato odbojkarice vabijo vse navijače na ogled prvenstvenih tekem.

Mladinsko ekipo so sestavljale: Klara Trunkelj, Nika Bevc, Ula Koletnik, Nika Ravnik, Lara Kim Novak, Naja Kukman, Isa Dostal, Klavdija Čož, Lea Gostinčar, Taja Kobilca in Neja Habjan.

Člansko ekipo dopolnjujejo: Anamarija Ahlin, Ita Kukman, Anja Malovrh, Tatjana Pajk, Katarina Fabjan in Brigita Čož.

 

V mladinskem prvenstvu je poleg prve,  sodelovala tudi druga ekipa ATK Grosuplje II, ki pa je izpadla na turnirju osmine finala, kjer so morale priznati premoč ekipama združene Ljubljane, ki je nastopila na finalnem turnirju ter proti ekipi iz Kranja. Ekipo po večini sestavljajo dekleta, ki nastopajo tudi v mlajših kategorijah državnega prvenstva.

Drugo mladinsko ekipo so sestavljale: Lara Gačnik, Nika Žurman, Nika Sekirnik, Živa Kramar, Zala Blatnik, Lara Kim Novak, Nina Godec, Neja Habjan, Hana Koletnik, Hana Omahen, Meta Smrečnik in Neja Strgar.

Vsem dekletom čestitamo za uspehe, ki so jih dosegle. Predvsem bi se radi zahvalili strokovnemu timu, ki vztrajno in potrpežljivo deluje za skupne cilje. Le tega sestavljajo trener Simon Krakar in njegov pomočnik Matija Slobodnik. Za dobro fizično kondicijo vseh pa skrbi Špela Čampa. Zahvala gre tudi najzvestejšim sponzorjem: Generalnemu pokrovitelju naših ekip Kastelec Ladu in njegovemu podjetju Avtotransporti Kastelec, podjetju Omaplast, AM Inženiring, Občini Grosuplje ter vsem ostalim donatorjem.

Ekipa mladink se je z bučno podporo s tribun okronala z bronom

Članice do desete zaporedne zmage v ligi

Članice so v soboto, 16.12.2017, na zadnji domači tekmi v letošnjem letu, gostile odbojkarice iz Brestanice. 

Domače odbojkarice so upravičile vlogo favoritinj in v treh nizih premagale, sicer nekoliko oslabljene gostje. Tekma je postregla z nekaj lepimi odbojkarskimi akcijami. Dokazale pa so se lahko tudi igralke, ki v preteklih tekmah niso imele večje priložnosti. 

V zadnjem krogu prvega dela tekmovanja, bodo dekleta gostovala v Novem mestu, kjer bo nova priložnost za dokazovanje.