Starejše deklice v Zagrebu druge

V četrtek, 26. 12. 2013, je v Zagrebu potekal 5. mednarodni Božični turnir mestnih ekip za starejše deklice. Kot predstavnice mesta Grosuplje so se na turnirju prvič predstavile odbojkarice Odbojkarskega društva Flip-Flop, ki so v konkurenci dvanajstih ekip iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter Slovenije osvojile 2. mesto.

Turnir, ki ga je organizirala Zagrebška odbojkarska zveza, se je odvijal v Domu odbojke "Bojan Stranić" - Zagreb. 12 ženskih ekip je bilo v predtekmovanju razdeljeno v 4 skupine s po tremi ekipami. Naša dekleta so se v skupini D pomerila z Bihaćem in Zadrom.

Obe tekmi predtekmovanja je naša ekipa dobila zanesljivo, saj je najprej premagala Bihać z 2:0 (21:13, 21:14), nato pa še Zadar, prav tako z 2:0 (21:9, 21:11). To je pomenilo uvrstitev v polfinale, kamor so se uvrstile zmagovalke vseh štirih predtekmovalnih skupin.

V polfinalu so našim dekletom nasproti stala ekipa Lukavca. V prvem nizu so bila naša dekleta premočna, saj so ga dobila z 21:8. Za uvrstitev v finale so tako v drugem nizu potrebovale le 9 točk (igrala sta se namreč dva niza in v primeru neodločenega izida je o zmagovalcu odločalo število osvojenih točk). Ko so naša dekleta to mejo dosegla, je trener Simon Krakar priložnost ponudil tudi preostalim igralkam, kar so nasprotnice izkoristile in niz dobile z 21:19.

V finalu so se Grosupeljčanke z Osijekom, ki je v drugem polfinalu premagal Zagreb. Naša dekleta so nudila soliden odpor precej višjim nasprotnicam, vendar pa kaj več od častnega poraza niso mogla doseči. Osijek je bil boljši z 2:0 (21:15, 21:18).

Končni vrstni red: 1. Osijek, 2. Grosuplje, 3. Zagreb in 4. Lukavac.

Ekipo Grosuplja so zastopale: Pia Bernjak, Taja Kobilca, Kaja Kersnik, Ula Koletnik, Nika Bevc, Nika Žurman, Isa Dostal, Saša Smrečnik, Lara Gačnik, Klara Trunkelj, Lea Gostinčar, Lara Kim Novak in Neja Habjan. Trener: Simon Krakar.