Začetek tekmovanja v 2. državni odbojkarski ligi

Potem ko so prejšnji teden s tekmovanjem pričele igralke v 1. državni odbojkarski ligi, se ta teden pričnejo tekmovanja tudi v preostalih ženskih članskih ligah. Ekipa ATK Grosuplja bo po sezoni 2012/2013, ko je zadnjič nastopala v najvišjem rangu tekmovanja, tretjo sezono zapored nastopala v 2. državni odbojkarski ligi - zahod.

Ekipa je glede na lansko sezono, v kateri je na koncu z devetimi zmagami in devetimi porazi osvojila 5. mesto, ostala praktično nespremenjena. Edina sprememba je ta, da tu ni več izkušene Nike Zidarič, ki je zaradi službenih obveznosti prenehala z igranjem odbojke. Ekipi se je priključilo tudi nekaj igralk iz nižjih starostnih selekcij.

Tu je še vedno izkušena kapetanka Barbara Potokar, kateri bo to že devetnajsta tekmovalna sezona. Potem ko je vrsto let igrala na mestu centralne blokerke, se bo letos prvič preizkusila na mestu korektorke. Organizatorke igre bodo Aleša Pleško ter mladi Klara Trunkelj in Pia Bernjak. Na mestu centralnih blokerk so tu Anamarija Ahlin, Anja Šajn in Isa Dostal, na mestu sprejemalk pa Anja Malovrh, Eva Tekavčič, Kaja Kersnik, Nika Bevc in Naja Kukman. Poleg Barbare Potokar bosta na mestu korektorja igrali še Lea Gostinčar in Ita Kukman, prosti igralki pa bosta izkušena Joži Janežič in mlada Taja Kobilca. Trener ekipe bo tudi v letošnji sezoni nekdanji Hrvaški reprezentančni sprejemalec Tihomir Polgar, njegov pomočnik pa bo Simon Krakar.

Prvi nasprotnik naših deklet bo v soboto ob 15. uri ljubljanski Vital, s katerim so se dekleta letos že pomerila v tretjem krogu pokalnega tekmovanja. Maratonski dvoboj so na koncu dobile Ljubljančanke, naša dekleta pa imajo sedaj lepo priložnost, da se nasprotnicam oddolžijo za nepričakovan poraz. Pred enotedenskim odmorom zaradi praznikov, se bodo naša dekleta pomerila še z novinkami v ligi, igralkami ljubljanskega Krima. Tekma, ki bi morala biti v soboto, 24. oktobra v Ljubljani, bo najverjetneje prestavljena na petek, 23. oktobra. Igrala pa se bo v Grosupljem v Športni dvorani Brinje ob 18. uri.