Mladinke osvojile 3. mesto na finalu državnega prvenstva

Uvrstitev na zaključni turnir je za Grosupeljčanke velik uspeh, saj so edina ekipa četverice, kjer so vse igralke vzgojene v svojem matičnem klubu. Z generacijo letnikov 1999 in 2000 se je pričelo načrtno delo, že od mini in male odbojke. Od začetnih odbojkarskih korakov pa so se rezultati iz leta v leto le stopnjevali. Žal so vmes nekatere igralke zapustile klub, nekaj deklet pa se je priključilo naknadno. Tako se je za večino deklet te generacije vztrajnost poplačala z bronasto medaljo na mladinskem državnem prvenstvu.

Dekleta so se v državnem prvenstvu mladink preko območnega in regijskega dela uvrstile v osmino finala, kjer so bile boljše od ekip ŽOK Škofja Loka in Vital Ljubljana. Kot prvouvrščene so se uvrstile v četrtfinale turnirja, kjer so se preko prvoligaškega Ankarana in Gorice uvrstile na polfinalni turnir. Na polfinalu turnirja so se Grosupeljčanke pomerile s Kamnikom, SIP Šempetrom in Prevaljami. Kot drugo uvrščena ekipa so si priigrale nastop na velikem finalu. Ta je potekal v mariborski dvorani “Lukna”,  v soboto, 13. januarja 2018. Za naziv najboljšega v državi so se merile domačinke, organizatorke finalnega turnirja, Nova KBM Branik, ATK Grosuplje, združena Ljubljana in SIP Šempeter. Na zaključnem turnirju so Grosupeljčanke osvojile bron, pred tekmicami iz Ljubljane.

Mladinke sestavljajo tudi jedro članske ekipe, ki trenutno nastopa v drugi državni odbojkarski ligi. V  jesenskem delu so zabeležile 11 zmag in ostale neporažene. Z enako vnemo želijo tudi nadaljevati prvenstvo v spomladanskem delu. Prvenstvo se zaključi konec aprila, zato odbojkarice vabijo vse navijače na ogled prvenstvenih tekem.

Mladinsko ekipo so sestavljale: Klara Trunkelj, Nika Bevc, Ula Koletnik, Nika Ravnik, Lara Kim Novak, Naja Kukman, Isa Dostal, Klavdija Čož, Lea Gostinčar, Taja Kobilca in Neja Habjan.

Člansko ekipo dopolnjujejo: Anamarija Ahlin, Ita Kukman, Anja Malovrh, Tatjana Pajk, Katarina Fabjan in Brigita Čož.

 

V mladinskem prvenstvu je poleg prve,  sodelovala tudi druga ekipa ATK Grosuplje II, ki pa je izpadla na turnirju osmine finala, kjer so morale priznati premoč ekipama združene Ljubljane, ki je nastopila na finalnem turnirju ter proti ekipi iz Kranja. Ekipo po večini sestavljajo dekleta, ki nastopajo tudi v mlajših kategorijah državnega prvenstva.

Drugo mladinsko ekipo so sestavljale: Lara Gačnik, Nika Žurman, Nika Sekirnik, Živa Kramar, Zala Blatnik, Lara Kim Novak, Nina Godec, Neja Habjan, Hana Koletnik, Hana Omahen, Meta Smrečnik in Neja Strgar.

Vsem dekletom čestitamo za uspehe, ki so jih dosegle. Predvsem bi se radi zahvalili strokovnemu timu, ki vztrajno in potrpežljivo deluje za skupne cilje. Le tega sestavljajo trener Simon Krakar in njegov pomočnik Matija Slobodnik. Za dobro fizično kondicijo vseh pa skrbi Špela Čampa. Zahvala gre tudi najzvestejšim sponzorjem: Generalnemu pokrovitelju naših ekip Kastelec Ladu in njegovemu podjetju Avtotransporti Kastelec, podjetju Omaplast, AM Inženiring, Občini Grosuplje ter vsem ostalim donatorjem.

Ekipa mladink se je z bučno podporo s tribun okronala z bronom